Echipa casuta zanelor

  • Gradinita Particulara Casuta Zanelor

ECHIPA CASUTA ZANELOR

 

Roxana Postolache: Psiholog si manager general

Sediul Bucsinescu

Educatoarele grupei baby  1:

CICI :      "Citeste nu pentru a contrazice nici pentru a crede, ci pentru a cantari si a lua in considerare". Francis Bacon

ROXANA :     "In timp ce incercam sa-i invatam pe copii cat mai multe lucruri despre viata , in moduri cat mai diverse, ei ne invata ce este de fapt viata si cum ar trebui sa ne bucuram de ea."

 Educatoarele grupei baby 2:

ALA:   Ma numesc Alexandra, insa dintotdeauna am fost Ala. Alexandra e persoana serioasa, psihologul, iar Ala e copilul din mine. La gradinita ma joc si cresc impreuna cu fiecare din copii. Consider ca lucrul cel mai de pret pe care li-l pot oferi este ocazia de a se cunoaste si a se iubi. Pentru mine acesta e cel mai important dar. Gradinita le ofera in fiecare zi provocarea de a descoperi ceva nou despre sine si despre lumea care il inconjoara, insa increderea in fortele proprii este insuflata de oamenii importanti din jur. Ma simt mandra sa le fiu alaturi piticilor mei in calatoria lor, si satisfactia de a-i vedea crescand din toate punctele de vedere ma motiveaza si imi da energia de care am nevoie in fiecare zi.

CARMEN: Am auzit spunandu-se ca, in cea din urma zi Dumnezeu nu te va intreba cati prieteni ai avut, ci pentru cati oameni tu ai fost un prieten, de aceea incerc sa fiu, in mod profesional, prietena dumneavostra si a copiilor dumneavostra.

 Educatoarele grupei mici:

KATY: Imi place sa citesc si sa ascult muzica buna.
Imi plac oamenii de la care am ce invata.
Citatul meu preferat este:"Se presupune ca nu exista o soarta care se napusteste asupra oamenilor indiferent de modul lor de a actiona, ci ca sunt oameni care, actionand, isi atrag o soarta"

ALEXANDRA: Educatia este imblanzirea unei flacari, nu umplerea unui vas. Socrate.

 Educatoarele grupei mijlocii:

LORINA: Numele meu este Lorina si sunt Zanuta. Este rolul meu in povestea Casuta Zanelor din care am acceptat cu bucurie sa fac parte acum 4 ani.Mi se potriveste rolul de Zanuta pentru ca imi place sa lucrez cu oamenii si mai ales cu copii. De ce? Simplu..pentru ca se potdeconecta de lumea din jur si au timp si energie pentru lumea lor. Pentru ca iubesc neconditionat si ma surprind placut mereu. Pentru ca sunt o sursa nesecata de energie, inventivitate si creativitate. Imi place sa fiu Zanuta pentru ca descopar in fiecare zi un colt nou din Universul copilariei, pentru ca am cea mai importanta si delicata misiune...sa cresc OAMENI!

LAURA: "Visez o şcoală în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când în când e să pună întrebări. Dar nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi... Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături. Esenţialul e să cucereşti. Nu să accepţi. Nu să ştii."Plecand de la ideea lui Noica despre educatie si scoala, imi doresc sa fiu unul dintre acei oameni tineri ai lumii care sa transmita copiilor cat mai multe stari de spirit, stari care sa le favorizeze dezvoltarea in acord cu sinele si cu lumea.

Educatoarele grupei mari:

RAMONA: E minunat sa vezi in fiecare zi, zambetele minunate ale copiilor, sa simti si sa te bucri de magie alaturi de ei.

DELIA: "Inevitabil creştem; putem alege, însǎ, în ce fel!"

 

Sediul Pacurari

Educatoarele grupei baby 1:

ROXANA: Motto: "Taina existenței umane nu constă în a trăi ci în a ști pentru ce trăiești. " Dostoievski

Educația oferită unui copil este un lucru extraordinar, care mă sperie în fiecare zi, dar care îmi oferă și bucurii totodată. Cred că, prin educație, pot lăsa o mică parte din mine în orice copil, făcând astfel ca ceea ce fac să conteze.

ALEXANDEA:

Ma simt o zanuta deoarece am norocul sa am in jurul meu spiridusi care imi dau, in fiecare zi, mult praf de zanuta, si mai ales au darul de a scoate ce e mai bun din mine: energie, zambete, caldura, naturalete.


Educatoarele grupei baby 2:


MANUELA: A incerca sa raspunzi cu mijloace mature la intrebarile pe care si le pun copii, inseamna a filosofa. ( Lucian Blaga).

SIMONA: Fiecare zi ma intampina cu provocare si magia , oferindu-mi sansa de a calatori in aceasta lume minunata. Un citat care ma reprezinta

 Educatoarele grupei mici:

ALINA: ''Cred ca educatia consta in a fi pasionat de ceva. Atunci cand vezi pasiune si entuziasm poti transmite si mesajul educational.'' Stephen Robert Irwin